zobraziť fotografiu receptu

TARHOŇA, ZAPEČENÁ S MLETÝM MÄSOM

4-5 PORCIE | 45 min PRÍPRAVA

POTREBUJEME

200 g tarhoňi Ideál
500 g mleté mäso
1 ks cibuľa
200 g šampiňóny
mleté čierne korenie
soľ
1 téglik smotana na šľahanie
150 g tvrdý syr

POSTUP

Tarhoňu Ideál opražíme na panvici s troškou tuku do svetlohneda, zalejeme prevarenou vodou, osolíme a prikryté jemne dusíme. Občas premiešame tak, aby sa neprichytila o dno. Vodu dolievame podľa potreby, až kým nie je tarhoňa mäkká.

Na druhej panvici s malým množstvom oleja si opražíme cibuľku. Pridáme nakrájané šampiňóny, prilejeme malé množstvo zovretej vody a chvíľku podusíme. Po ochutnaní šampiňónov, ak sú mäkké, pridáme mleté mäsko. Pridáme korenie a soľ. Dusíme asi 20–25 minút podľa druhu mäsa, premiešame, ochutnáme a odstavíme.

Do vymasteného pekáča striedavo ukladáme tarhoňu a mäsko. Na záver zalejeme celé smotanou a posypeme nastrúhaným syrom. Rýchlo zapečieme v rúre rozohriatej asi na 150 stupňov.