Slovenská ryža s pečenou zeleninou a klobásou
4 porcie
Suroviny
300 g
slovenskej ryže Ideál
1
baklažán
1
cuketa
200 g
cherry paradajok
2
červené cibule
4
strúčiky cesnaku
200 g
klobásy chorizo
balzamikový ocot
olivový olej
hrst petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie
Postup
Baklažán a cuketu pokrájajte na polovice plátkov, paradajky rozpoľte, cibuľu a cesnak nakrájajte na plátky. Klobásu nakrájajte na kolieska. Všetko dajte na plech, pridajte čajovú lyžičku olivového oleja a pokvapkajte balzamikovým octom, osoľte a okoreňte. Dobre premiešajte a pečte v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 30 minút. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Upečenú zeleninu a klobásu zmiešajte s cestovinami a servírujte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.