zobraziť fotografiu receptu

PENNE S OSTROU OMÁČKOU

4 PORCIE | 50 min. PRÍPRAVA

POTREBUJEME

400 g penne Ideál
70 g slaniny
2 – 3 červené čili papričky
2 lyžice olivového oleja
1 veľká nadrobno nakrájaná cibuľa
1 nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku
500 g zrelých, nadrobno nakrájaných paradajok
125 ml vody
2 lyžice najemno nakrájanej petržlenovej vňate
nastrúhaný parmezán
soľ, čierne korenie

POSTUP

Nakrájame nadrobno slaninu. Z čili papričiek odstránime semienka a papričky pokrájame. Olej rozohrejeme v panvici s hrubým dnom. Pridáme slaninu, čili papričky, cibuľu, cesnak a 8–10 minút za občasného miešania opekáme. Vmiešame paradajky a vodu, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a cca 40 minút dusíme, kým omáčka nezhustne.

Ku koncu prípravy omáčky uvaríme cestoviny. Do omáčky nasypeme petržlenovú vňať a podľa chuti ju osolíme a okoreníme. Omáčku potom nalejeme na cestoviny v hrnci a mierne pretrasieme. Jednotlivé porcie posypeme nastrúhaným syrom a podávame.